top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Víkendové vaření a wellness

Exotická Gastro Tour 2026
Yazan na Smilovickém Mlýně

Termíny kurzů:

30.1. - 1.2. 2026 a 27.2. - 1.3. 2026.

Kurz je letos určen výhradně pro dvojice, budete ubytováni v krásně vybavených pokojích s vlastní koupelnou, ale čeká Vás také sauna, whirlpool, otužování v našem rybníku a mnoho skvělé zábavy.

 

A co se na kurzu naučíme vařit?

Při druhé sezóně našich gastrokurzů navštívíme 10 různých zemí - vezmeme vás na Exotickou Gastro Tour.

Zavítáme do USA, kde si uděláme Surf and Turf - luxusní steak s krevetami a lanýžem. Toto jídlo je ztělesněním luxusu a dokonalým propojením moře a pevniny.

Přeletíme oceán do Francie, kde si uvaříme Hovězí Bourguignon, francouzskou klasiku, při které si osvojíte mnoho užitečných kuchařských postupů.

Pronikneme do tajemství Syrské kuchyně a vytvoříme si ten nejlepší Knafeh, dokonalý dezert, kterým se necháme unášet na vlně Blízkého východu.

Provedeme Vás i Libanonem a Íránem. Uvaříme si Mezze, skupinu předkrmů jako je třeba hommos, baba ganoush a tahini kuře.

A v rámci Íránu vás naučíme tu největší klasiku - Kebab a to rovnou jehněčí.

Že by byl jeden dezert málo? Uděláme si rovnou dva! Ten druhý bude typický Indický - Mléčná rýže s pistáciemi, vynikající dezert, který má všechno, dokonalou chuť i šťávu.

U Jihovýchodní Asie zůstaneme, zavítáme do Thajska, které nám otevře svou náruč typickým masovým salátkem Larp Kai.

V rámci Indonésie si uděláme druhý salát našeho kurzu a to rovnou vyhlášený Gado Gado.

A co dál? Zpátky do Evropy to vezmeme přes Koreu. Kdo by nemiloval Wonton knedlíčky, korejskou klasiku, kterou si zamilovalo tolik Čechů, ale málokterý je umí uvařit. Vy se to u nás naučíte a osvojíte si super techniky z asijské kuchyně:)

A poslední zastávka nemůže být nikde jinde než v tolik oblíbené Itálii! Uvaříme si pravé Italské Šafránové risotto a k tomu nám rozhodně nebude chybět salsiccia.

 

Po celou dobu kurzu budeme pít víno od pana Stejskala z Vrbovce u Znojma.

Připijeme si několika druhy pravého šampaňského a po celou dobu bude k dispozici neomezená konzumace piva, kávy,  vody a šťáv :)

 

Snídaně Vám připravíme formou švédského stolu - s pestrou nabídkou vajíček, zeleniny, ovoce a dalšího.

 

Druhá sezóna našich gastrokurzů je tady! Přidejte se k nám a přijeďte se na Smilovický Mlýn naučit vařit! Buďte u toho s námi.

 

Cena pro jednu osobu je 12 400,-

Manjah Yazan

je renomovaný lektor vaření, který se specializuje na exotické kuchyně. Již mnoho let vaří v kulinářských školách v Praze a je to jeden z finalistů televizní soutěže Masterchef 2015. Svým studentům nabízí autentické kurzy zaměřené na konkrétní země a jejich tradiční pokrmy. Je také nadšený cestovatel, který rád propojuje různé kulinářské přístupy, kultury, a inspirace.

Prodej kurzů:
Sylvie Žižková
zuzu.ova99@seznam.cz
+420770122104

KONTAKT

SM_logo-barevne-svetle-pozadi_1.png

ADRESA

FAKTURAČNÍ ÚDAJE

     KONTAKTY

Smilovický Mlýn

Smilovice 32

okr.Rakovník

PSČ: 270 54

Česká republika

GPS: 50.2475469N, 13.8147933E

Smilovický mlýn s.r.o.

Moravská 1375/39
Praha 2-Vinohrady

PSČ  120 00
IČ     079 61 588 
DIČ   CZ 079 61 588 
Č.Ú.   2603206234/2010

IBAN CZ66 2010 0000 0026 0320 6234

SWIFT FIOBCZPPXXX

Housekeeper

Julie Richtrová

tel: +420 737924510

Volejte mezi 8-18.00h

Majitel

Roman Říčař

tel : +420 608276626

smilovickymlyn@gmail.com

Děkujeme !

Novinky ze Smilovického Mlýna

Děkujeme !

bottom of page