
Víkendové vaření a wellness
Exotická Gastro Tour 2026
Yazan na Smilovickém Mlýně
Termíny kurzů:
30.1. - 1.2. 2026 a 27.2. - 1.3. 2026.
Kurz je letos určen výhradně pro dvojice, budete ubytováni v krásně vybavených pokojích s vlastní koupelnou, ale čeká Vás také sauna, whirlpool, otužování v našem rybníku a mnoho skvělé zábavy.
A co se na kurzu naučíme vařit?
Při druhé sezóně našich gastrokurzů navštívíme 10 různých zemí - vezmeme vás na Exotickou Gastro Tour.
Zavítáme do USA, kde si uděláme Surf and Turf - luxusní steak s krevetami a lanýžem. Toto jídlo je ztělesněním luxusu a dokonalým propojením moře a pevniny.
Přeletíme oceán do Francie, kde si uvaříme Hovězí Bourguignon, francouzskou klasiku, při které si osvojíte mnoho užitečných kuchařských postupů.
Pronikneme do tajemství Syrské kuchyně a vytvoříme si ten nejlepší Knafeh, dokonalý dezert, kterým se necháme unášet na vlně Blízkého východu.
Provedeme Vás i Libanonem a Íránem. Uvaříme si Mezze, skupinu předkrmů jako je třeba hommos, baba ganoush a tahini kuře.
A v rámci Íránu vás naučíme tu největší klasiku - Kebab a to rovnou jehněčí.
Že by byl jeden dezert málo? Uděláme si rovnou dva! Ten druhý bude typický Indický - Mléčná rýže s pistáciemi, vynikající dezert, který má všechno, dokonalou chuť i šťávu.
U Jihovýchodní Asie zůstaneme, zavítáme do Thajska, které nám otevře svou náruč typickým masovým salátkem Larp Kai.
V rámci Indonésie si uděláme druhý salát našeho kurzu a to rovnou vyhlášený Gado Gado.
A co dál? Zpátky do Evropy to vezmeme přes Koreu. Kdo by nemiloval Wonton knedlíčky, korejskou klasiku, kterou si zamilovalo tolik Čechů, ale málokterý je umí uvařit. Vy se to u nás naučíte a osvojíte si super techniky z asijské kuchyně:)
A poslední zastávka nemůže být nikde jinde než v tolik oblíbené Itálii! Uvaříme si pravé Italské Šafránové risotto a k tomu nám rozhodně nebude chybět salsiccia.
Po celou dobu kurzu budeme pít víno od pana Stejskala z Vrbovce u Znojma.
Připijeme si několika druhy pravého šampaňského a po celou dobu bude k dispozici neomezená konzumace piva, kávy, vody a šťáv :)
Snídaně Vám připravíme formou švédského stolu - s pestrou nabídkou vajíček, zeleniny, ovoce a dalšího.
Druhá sezóna našich gastrokurzů je tady! Přidejte se k nám a přijeďte se na Smilovický Mlýn naučit vařit! Buďte u toho s námi.
Cena pro jednu osobu je 12 400,-
Manjah Yazan
je renomovaný lektor vaření, který se specializuje na exotické kuchyně. Již mnoho let vaří v kulinářských školách v Praze a je to jeden z finalistů televizní soutěže Masterchef 2015. Svým studentům nabízí autentické kurzy zaměřené na konkrétní země a jejich tradiční pokrmy. Je také nadšený cestovatel, který rád propojuje různé kulinářské přístupy, kultury, a inspirace.
Prodej kurzů:
Sylvie Žižková
zuzu.ova99@seznam.cz
+420770122104













